Підтримувати, не мовчати і протидіяти цькуванню – шкільні офіцери Дніпра розповідають школярам про булінг та його наслідки

Як ви вважаєте, недоречні жарти однокласників на вашу адресу — це булінг? Дехто не звертає на це уваги, але декого це зачіпає за живе. Відомо, що відпускаючи недоречні висловлювання та образливі коментарі, підлітки вважають, що це “круто” і прагнуть таким чином продемонструвати свою “впевненість”, не замислюючись як це може позначитися на тому, про кого вони “жартують” або іншим словом — “булять”.

Інспектори відділку зв’язків з громадськістю нагадують про небезпеку булінгу, як його розпізнати та не сплутати з конфліктом, хто може бути учасником цього явища та куди й до кого слід звертатись, якщо дитина постраждала від цькування.

Поліцейські на простих прикладах продемонстрували, як може змінитись людина, яку цькують, та пояснили, чому дітям, які виступають в ролі булера також потрібна допомога. Вони пояснили школярам чому важливо не ігнорувати та не замовчувати факти булінгу та як можна допомогти дитині, яка стала об’єктом цькування.

Такі уроки шкільні офіцери поліції проводять в усіх навчальних закладах міста для створення безпечних умов під час освітнього процесу.