Олексій Білошицький: “Боротьба з домашнім насильством на усіх фронтах і напрямках значно посилилась”

Протягом 16-17 вересня у Києві триває Форум “Превенція та протидія домашньому насильству. Координація спільних зусиль з протидії домашньому насильству”, який організований Програмою розвитку ООН (ПРООН).

Сьогодні до обговорення в секції “Домашнє та гендерно зумовлене насильство в умовах збройного конфлікту та пандемії” долучився перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

“Попри те, що зараз поліцейським доводиться працювати у специфічних умовах — коли наша країна, як і увесь світ, живе в умовах пандемії, боротьба з домашнім насильством на усіх фронтах і напрямках значно посилилась”, — зазначив Олексій Білошицький.

Для прикладу, поліцейськими Національної поліції України отримано таку кількість звернень та повідомлень про домашнє насильство:
✔️У 2019 році — 141 тисяча;
✔️ у 2020 році — 208 тисяч;
✔️ за 8 місяців 2021 року —203 тисячі.

Про що свідчать ці цифри? Про те, що все більше людей перестають замовчувати домашнє насильство та боятися. Вони готові звертатись за допомогою, бо знають, що їх не залишать на одинці з проблемою.

Домашнє насильство — це глибинна проблема, яку потрібно вирішувати комплексно.

Зараз робота усіх суб’єктів протидії домашньому насильству максимально спрямована на те, щоб створити дієві механізми, які дозволять без остраху повідомляти про випадки домашнього насильства та забезпечити невідворотність покарання.