Справжню операцію з порятунку лося провели сумські патрульні разом із містянами

https://www.facebook.com/patrolpolice.gov.ua/videos/593947645312774
“На вулиці Єрмака бігає лось. Він вже побував на тутешніх городах та, перестрибнувши через паркан, попрямував у середмістя”, — такий виклик на вихідних отримали патрульні Віталій Крючко та Андрій Баштовий.

Поліцейські одразу вирушили за вказаною адресою. Налякану тварину охоронці порядку побачили на вулиці Івана Виговського. Лось саме прямував до річки Сумки. Перестрибуючи через водойму, він, імовірно, зачепившись за бетонну плиту, пошкодив собі копито й заховався в хащах. Патрульні одразу ж огородили місце його схованки. Лось поводився агресивно, тож інспектори обмежили доступ громадян до місця події.

Патрульні із небайдужими містянами почали пошук фахівців, які змогли б надати звіру необхідну допомогу та забрати його в місце перетримки. Зрештою їм це вдалося. На місце приїхали представники Лебединського лісового господарства, які зголосилися забрати лося до себе. Ветеринар зробив тварині ін’єкцію заспокійливого.

За допомогою маніпулятора лося помістили до вантажівки та доправили до села Межиріч, де йому надали необхідну допомогу. До слова, це територія заповідної зони, де точно знають, як піклуватися про таких тварин.

Дякуємо патрульним та небайдужим громадянам за сміливість, витримку та рішучість. Добрі справи разом робити легко.