Спрацювали на випередження: запорізькі патрульні виявили авто, яким незаконно заволоділи, та затримали ймовірних зловмисників

Сьогодні вночі на Нікопольському шосе патрульні помітили транспортний засіб, який рухався на великій швидкості.

Інспектори подали водію сигнал про зупинку, але той вимогу проігнорував та продовжив рух. Патрульні оперативно наздогнали та зупинили транспортний засіб, однак водій та пасажири кинулися тікати полем.

Двох громадян поліцейські затримали. Як виявилося, чоловіки незаконно заволоділи цим авто. Також раніше вони вже мали проблеми із законом за аналогічні злочини. Інший екіпаж патрульних повідомив про подію власника авто. Той був дуже здивований, і розповів, що транспортний засіб припаркував біля будинку ще ввечері й навіть не помітив, що його викрали.

На місці працювала слідчо-оперативна група. Громадян затримали в порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом вчинене повторно або за попередньою змовою групою осіб) ККУ. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з конфіскацією майна або без такої.