Сумські патрульні затримали водія з ознаками сп’яніння, який, імовірно, заволодів чужим авто

21 липня, близько 19-ї години, патрулюючи вулицю Праці, інспектори зупинили транспортний засіб Great Wall Hover. 23-річний водій мав ознаки алкогольного сп’яніння. До того ж з’ясувалося, що у нього не має посвідчення, бо він не отримував його взагалі. Охоронці порядку запропонували йому пройти огляд на стан сп’яніння, на що він зробити це в медичному закладі.

Під час винесення патрульними адмінпостанови за ч. 2 ст. 126 (Керування транспортним засобом особою, яка не має права керувати таким транспортним засобом) КУпАП, водій запропонував інспекторам грошові кошти в розмірі 1 500 гривень, аби вони його “відпустили без протоколу”. Його неодноразово попередили про кримінальну відповідальність за такі дії, але громадянин наполягав на своєму. Тож на місце патрульні викликали слідчо-оперативну групу Сумського районного відділу поліції.

Водночас на лінію 102 надійшло повідомлення про незаконне заволодіння автомобілем Great Wall Hover. Громадянин розповів, що разом зі своїм знайомим перебував на рибалці. Той попрохав дати ключі від автівки, аби взяти звідти свої речі, після чого зник разом з транспортним засобом. Яке ж було здивування заявника, коли інспектори розповіли, що вже розшукали його автомобіль. Адже зупинений раніше чоловік на автомобілі Great Wall Hover й виявився тим самим знайомим. Поліцейські затримали його та доставили до відділку поліції.

Відомо, що слідчі вже повідомили громадянину про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) та ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) ККУ. Якщо висновок лікарів підтвердить, що чоловік керував автомобілем у стані сп’яніння, то на нього ще й буде складений протокол за ст. 130 (Керування у стані сп’яніння) КУпАП.