Обережно, шахраї!

“Ваш онук в біді”, “розміняйте гроші”, “купіть брендовий годинник, посуд, побутову техніку”, — це лише кілька фраз з арсеналу шахраїв. Здебільшого в їхні пастки через свою довірливість потрапляють люди літнього віку.

Подібна ситуація трапилася з жителями Вінниччини. Зі слів потерпілих, зловмисники підходили до них на вулиці, представляючись громадянами європейських країн, які начебто терміново розпродували своє майно, щоб виїхати на батьківщину.

Таким чином 80-річний чоловік віддав шахраям 1000 доларів США та 13 000 гривень, придбавши у них годинник начебто відомої марки, столові прибори та ручний масажер. Ще одна потерпіла — 70-літня вінничанка, — купивши комплект начебто ексклюзивного посуду за 5000 гривень, вирішила одразу здати його до ломбарду. Саме там жінці пояснили, що це звичайний посуд, який вартує не більш як 500 грн.

Потерпілі звернулися до охоронців порядку з відповідними заявами.

Завдяки камерам відеонагляду інспектори встановили напрямок руху авто зловмисника. За декілька хвилин один з екіпажів патрульних виявив автомобіль на вулиці Князів Коріатовичів. Чоловіка, який був за кермом, затримали. На місце події викликали слідчо-оперативну групу.

Затриманим виявився 37-річний іноземець. Його підозрюють у виманюванні шахрайським методом грошей у вінничан. Чоловік у складі злочинної групи ошукував людей поважного віку під приводом продажу дорогоцінних речей відомих брендів. Насправді ж це були дешеві підробки відомих торгових марок.

Під час огляду легковика поліцейські вилучили речові докази злочинної діяльності. Наразі слідство встановлює всі обставини події.