Рівненські патрульні оперативно затримали ймовірних зловмисників, які скоїли розбійний напад

Учора близько 16-ї години до поліції звернувся чоловік, який повідомив, що у місті Дубно на нього здійснили розбійний напад. За словами потерпілого, зловмисники, погрожуючи зброєю, незаконно заволоділи грошовими коштами на суму понад 800 тисяч гривень, банківськими картками, двома мобільними телефонами, особистими документами та ключами від авто, сіли в автомобіль BMW Х5 та попрямували в напрямку Рівного.

Орієнтування отримали усі екіпажі патрульних й у Рівному, на перехресті вулиць Басівкутська–Залізнична, патрульні виявили вищезгаданий автомобіль. Інспектори подали вимогу про зупинку цьому транспортному засобу, однак водій її проігнорував та пришвидшив рух.

Екіпаж повідомив в ефір про ситуацію та розпочав переслідування. Втікаючи, водій автомобіля BMW постійно змінював напрямок руху, здійснював небезпечні маневри, наражав на небезпеку пішоходів й скоїв зіткнення зі службовим авто Skoda. Після цього продовжив рух і зник з поля зору.

Уже за декілька хвилин піший патруль виявив чоловіків, які підпадали під орієнтування, і сам автомобіль в лісосмузі.

Двох ймовірних зловмисників патрульні затримали на місці, ще одного співучасника інспектори затримали згодом, на вулиці Басівкутській.

На водія BMW Х5 склали адмінматеріали: за ст.124 (Скоєння ДТП), ч.5 ст.122 (Створення аварійної ситуації), ст. 122-2 (Невиконання водіями вимог про зупинку), ст. 122-4 (Залишення місця ДТП) та ч. 4 ст. 126 (Керування автомобілем, будучи позбавленим такого права) КУпАП.

На місце події викликали слідчо-оперативну групу.