Автоматична фіксація порушень ПДР: підсумки року роботи системи

Сьогодні виповнюється рік роботи камер автоматичної фото- та відеофіксації порушень ПДР.

За цей період було складено 1 738 119 постанов — саме стільки разів притягнули до відповідальності порушників швидкісного режиму та тих, хто не дотримувався правил проїзду смугою громадського транспорту.

З цієї кількості було виконано 1 479 726 постанов, тобто сплачені штрафи на загальну суму — 259 598 532 гривні.

“85% сплачених постанов — це високий показник навіть для європейських країн. А ще це високий рівень оплати й відповідальності з боку правопорушників. Майже 90% усіх штрафів сплачується в перші 10 днів”, — розповів перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький.

За його словами, у порівнянні з минулим роком кількість ДТП із загиблими зменшилась на 17% і на 14% зменшилась кількість ДТП із травмованими. Тобто, загинуло на 133 людини менше і травмувалося на 1010 людей менше.

Олексій Білошицький нагадав, що за першу добу запуску системи було зафіксовано понад 57 880 правопорушень. Наразі ця цифра становить 7 тисяч правопорушень, тобто кількість порушень на дорогах зменшилась у 8 разів.

Заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко зазначив, що вже до кінця року кількість камер автоматичної фіксації порушень ПДР зросте до 400 одиниць: “Наразі встановлено 130 камер відеоспостереження. Усього на цей рік закупили 220 одиниць. Ми очікуємо, що до кінця року будуть докуплені ще потрібні камери й загальна кількість виросте до 400 стаціонарних камер. За загальним планом, до 2024-го року по країні має з’явитися 1500 камер у тих місцях, де зберігається аварійна небезпека”.

Також він повідомив, що МВС спільно з Мінінфраструктури розпочало проєкт закупівлі обладнання, яке буде фіксувати швидкість автомобілів у русі.