Патрульні склали протокол на херсонця, який знущався зі свого собаки

Учора, близько опівдня, патрульні отримали виклик про пошкодження майна в магазині на Бериславському шосе. За словами заявниці, чоловік у стані сп’яніння вчинив конфлікт, поводився агресивно, пошкодив вітрину.

Коли інспектори прибули на місце, там уже працював екіпаж однієї зі служб охорони. Працівники служби на той момент уже припинили конфлікт і затримали зазначеного громадянина. Однак виявилось, що чоловік прийшов до магазину не сам, а з собакою. За словами свідків, він поводився із псом жорстоко: бив чотирилапого, кидав об підлогу, смикав. Небайдужі громадяни зробили агресивному херсонцю зауваження й на цьому ґрунті власне й виник конфлікт.

На час прибуття поліцейських собака лежав без свідомості й ледь дихав. Невдовзі він прийшов до тями та підвівся. Тож патрульні доправили затриманого до відділення поліції, а охоронці відвезли собаку до притулку.

Інспектори також встановили, що 32-річний херсонець неодноразово мав проблеми із законом і притягувався до кримінальної відповідальності. Цього разу патрульні склали на нього адмінматеріали за ч. 1 ст. 89 (Жорстоке поводження з тваринами) КУпАП. Тепер чоловіку загрожує накладення штрафу від 3 400 до 5 100 гривень із можливою конфіскацією тварини.

Друзі, тварини часто стають беззахисними й потребують нашої з вами допомоги. Повідомляйте на лінію 102 про факти жорстокого поводження з ними.