4 дні теорії, практики й активних обговорень: 17 патрульних пройшли тренінг з програми “Наставник”

Програма “Наставник” покликана швидко ввести у роботу патрульних, які щойно завершили навчання й прийшли на службу. Вона передбачає, що в кожного новоспеченого поліцейського буде наставник з-поміж уже досвідчених колег, який коригуватиме дії новачка та допомагатиме під час адаптації.

Сьогодні завершився чотириденний тренінг з цієї програми в Департаменті патрульної поліції. Навчання успішно пройшли 17 патрульних поліцейських Київської та Вінницької областей.

На тренінгу освоювали теми етики й гідності в поліцейській діяльності, лідерства і наставництва. На кожному етапі навчань відбувалась презентація практичних ситуацій та робота учасників у групах з використанням вивченого матеріалу для розв’язання проблемних питань, що можуть виникнути під час реалізації зазначеної програми.

Із закінченням навчання майбутніх наставників привітав перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький, директор регіонального офісу програми ІСІТАР в Україні Майкл Хол та старший радник з правоохоронних питань ICITAP в Україні Ерік Сівек.

Зокрема, Олексій Білошицький наголосив на важливості ролі наставника: “Ваша функція є надважливою, і я переконаний, що ви докладете максим зусиль, щоб ваші підопічні стали справжніми професіоналами”.

Водночас Майкл Хол додав: “Коли ви отримаєте новоспечених патрульних, покажіть, як робити вашу поліцейську роботу відмінно, допоможіть їм стати навіть кращими, ніж ви“.

Після завершення курсу 17 учасників тренінгу отримали сертифікати з програми “Наставник”.