Подбали про всіх: львівські патрульні врятували з пожежі власника палаючої квартири, його кошеня, а також евакуювали усіх мешканців під’їзду

Сьогодні вночі патрульні Роман Чернюх та Юрій Цебенко отримали виклик на вулицю Володимира Великого, де на 3 поверсі багатоквартирного будинку сталася пожежа.

Патрульні першими забігли у під’їзд та піднялися на поверх, де була пожежа. У коридорі вони виявили чоловіка з ознаками алкогольного сп’яніння, забрудненого сажею. Це був власник помешкання, яке загорілося. Інспектори негайно евакуювали його на вулицю, адже дихати всередині було неможливо.

Поліцейські почали будити усіх мешканців під’їзду і скеровувати людей на свіже повітря. На місце події прибули інші екіпажі для підсилення. Разом патрульні евакуювали 15 мешканців, з них троє неповнолітніх дітей.
Подбали й про кошеня. Воно самотужки вибралося з палаючої квартири і забилося у куточок. Інспектори винесли налякану тварину на вулицю і віддали власнику.

Патрульні під’їхали службовими автомобілями ближче до будинку й пустили людей до салону зігрітися й перечекати.
Вогнеборці загасили пожежу. На місці події працювала слідчо-оперативна група, яка встановить причини займання. На щастя, шпиталізації ніхто не потребував.