Волинські патрульні допомогли собаці та забезпечили безпеку дорожнього руху

Часто тварини зненацька вибігають на дорогу та потрапляють під колеса авто. Так мало не трапилося сьогодні вночі на автодорозі М-19 (Доманове — Ковель — Чернівці — Тереблече), у населеному пункті Жидичин.

Там волинські патрульні помітили на проїжджій частині собаку, що хаотично бігала дорогою. Така поведінка тварини привернула увагу інспекторів, оскільки трапляються випадки, коли тварини на дорогах стають причинами аварій та й самі гинуть під колесами авто.

Патрульні одразу зупинилися, аби з’ясувати у чому справа та зігнати тварину з поїзної частини дороги на узбіччя, щоб не допустити наїзду автомобілів на собаку. Як виявилось, у тварини на голові була надіта пластикова пляшка, яка заважала їй бачити.

Поліцейські зупинили потік автомобілів, наздогнали собаку та звільнили її від стороннього предмета. Тварина відразу зійшла на обочину, а після й взагалі чимдуж чкурнула від автодороги.

Звертаємося до всіх учасників дорожнього руху бути уважним на дорозі та, у разі виявлення тварини зменшувати швидкість. Лише з початку 2021 року на території України трапилося 172 ДТП, коли відбувся наїзд на тварину.