Збережемо водні біоресурси та екосистеми разом — тривають профілактичні заходи “Нерест”

Нагадуємо, що триває нерестова заборона на вилов водних біоресурсів у весняно-літній період. Закликаємо рибалок дотримуватися правил риболовлі в нерестовий період.

Найяскравіші приклади незаконного вилову з початку тижня були на Миколаївщині та Черкащині:

👉 Поліцейські роти з обслуговування водних об’єктів управління патрульної поліції в Черкаській області спільно зі спеціалістами Державної екологічної інспекції Центрального округу припинили незаконний вилов риби чоловіком на річці Сула, неподалік села Велика Бурімка, Чорнобаївського району.

Під час огляду у громадянина виявили мисинову сітку та чимало риби: 44 лящі, 3 синці, 5 плотв, 4 щуки, 1 окуня. Обрахована сума збитків завданих рибному господарству становить близько 17 000 гривень.

👉 На Миколаївщині ж патрульні затримали чоловіка, який здійснював вилов риби забороненим знаряддям біля Аляудського мосту. Громадянин вудив за допомогою так званого “павука”.

На місце події в обох випадках викликали слідчо-оперативну групу для подальшого встановлення всіх обставин справи.
На місце події патрульні викликали головного державного інспектора Миколаївського рибоохоронного патруля для подальшого встановлення всіх обставин справи. Заборонені знаряддя лову та рибу вилучили.

Зверніть увагу: відповідно до ЗУ “Про рибне господарство, промислове рибальство та охорону водних біоресурсів “, ЗУ “Про тваринний світ “, правил любительського і спортивного рибальства та правил промислового рибальства в рибогосподарських водних об’єктах України, встановлено такі терміни заборони на лов (добування) водних біоресурсів:

🔹 На водосховищах з 1 квітня до 9 червня 2021 року;
🔹 У корінних водах річок з 1 квітня до 20 травня 2021 року;
🔹 У придаткових водах з 1 квітня до 30 червня 2021 року.

Також в період нересту заборонено:
❌ Пересування плавзасобів у заборонених для рибальства зонах (за винятком установлених суднових ходів).
❌ Проведення будівельних, днопоглиблюваних робіт, видобування піску і гравію, прокладання кабелів, трубопроводів та інших робіт.
❌ Проведення змагань зі спортивного рибальства.