Патрульні систематично проводять профілактичну роботу з населенням для запобігання порушенням ПДР

Цього разу інспектори зв’язків із громадськістю нагадали громадянам правила безпечної поведінки пішоходів та велосипедистів на дорозі.

Цього тижня захід відбувся в Одесі, Івано-Франківську та Борисполі, саме у цих містах патрульні поблизу пішохідних переходів спілкувались з громадянами та нагадували їм, як правильно переходити проїзну частину, якщо ти пішохід або велосипедист.

Інспектори також наголошували на недопустимості гратись на проїзній частині або різко вибігати на неї, зокрема на пішохідні переходи.

Крім цього, поліцейські пояснювали можливі наслідки та небезпеки від переходу дороги в забороненому для цього місці або на заборонний сигнал світлофора. Патрульні намагались донести до кожного, що кілька хвилин очікування зеленого сигналу світлофора чи декілька лишніх метрів до місця, призначеного для перетину проїзної частини, не вартують того ризику та наслідків, до яких може призвести їхнє порушення.

Після бесіди патрульні роздавали громадянам пізнавальні інформаційні буклети, де зазначені правила дорожнього руху для пішоходів, велосипедистів та поради для пасажирів автомобіля.

Ті ж пішоходи, які на очах в патрульних порушували ПДР, відразу отримували постанови та будуть змушені сплатити штраф у розмірі 255 гривень.

Такі профілактичні заходи систематично проходять і в інших містах, де несуть службу патрульні поліцейські.

Поліцейські наголошують, що дотримання правил дорожнього руху — запорука вашої безпеки, а тому постійно у різних формах намагаються привернути увагу громадян до неухильного дотримання цих вимог.