“Небезпечні квести для дітей”: одеські патрульні провели виховну лекцію

З настанням весни інспектори відділу зв’язків з громадськістю розпочали роботу із закладами відпочинку й оздоровлення дітей міста та області. Цього року сезон співпраці з дитячими таборами ми почали з відвідування Українського дитячого центру “Молода гвардія”.

Інспектор Вікторія Байдан провела лекцію для вожатих табору про необхідність профілактичних заходів з недопущення залучення дітей до участі в небезпечних квестах. Поліцейська акцентувала увагу на виявленні ознак небезпечного спілкування підлітків в соціальних мережах, поведінкових індикаторах дітей схильних до небезпечного ризику та профілактичну роботу з дітьми, які входять до зони ризику.

Наприкінці лекції слухачі мали можливість поспілкуватись з патрульною та поставити питання на тему виховання підлітків в сучасному середовищі. Жвавий діалог з вожатими поступово перейшов в дружню бесіду. Лекторку ще довго не відпускали зацікавлені слухачі, тож ми пообіцяли якнайчастіше відвідувати табір для проведення таких зустрічей.

Безпека наших дітей залежить тільки від нас самих. Сподіваємося, що спільними зусиллями ми зможемо сформувати безпечне середовище для розвитку нашого майбутнього – наших дітей.