Протягом кількох днів патрульні Києва затримали групи осіб, що зрізали каталізатори з автомобілів

Учора, близько 3-ї ночі, мешканець будинку на вулиці Маршала Малиновського повідомив, що біля гаражів чути підозрілі звуки.

Коли інспектори прибули на виклик, то помітили поблизу автомобіля Honda одного чоловіка, інший — вже почав втікав з місця події. Патрульні розділилися та затримали їх. Під час візуального огляду охоронці порядку виявили, що транспортний засіб не пошкоджений, але під ним лежать інструменти.

Інспектори з’ясували, що ймовірні зловмисники приїхали на автомобілі Volkswagen, на вимогу поліцейських затримані відкрили багажник для поверхневої перевірки. Там лежав вже вирізаний автомобільний каталізатор. Чоловіки зізналися, що зняли його з автомобіля Honda поблизу станції метро Харківська. Окрім чужого майна, в автомобілі затриманих виявили кілька пакетиків з білою порошкоподібною речовиною, ймовірно, наркотиками.

Днями раніше у дворі на вулиці Наталі Ужвій патрульні затримали трьох осіб. У сумці одного з них лежав гідравлічний інструмент для рихтування. У автомобілі, на якому пересувалися ймовірні зловмисники, виявили решту інструментів. Обстеживши територію, патрульні побачили, що в припаркованому поряд Lexus зрізані обидва каталізатори.

В обох випадках патрульні викликали на місце слідчо-оперативну групу для з’ясування всіх обставин.