Патрульний з Дніпра під час своєї відпустки врятував людині життя

Учора опівдні поліцейський Олександр Резніченко чекав свою донечку біля дитсадка на вулиці Надії Олексієнко. Неподалік він побачив двох чоловіків, один з яких вмивав снігом іншого.

Олександр підійшов поцікавитися, що сталося. З’ясувалося, що чоловік втратив свідомість, а товариш намагався привести його до тями.

Поліцейський одразу перевірив дихання непритомного — воно було відсутнє.

Олександр негайно поклав чоловіка на спину й почав робити йому серцево-легеневу реанімацію. Через 4 хвилини у чоловіка з’явилося слабке дихання і кашель. Патрульний перевернув його у стабільне бокове положення і викликав швидку.

До приїзду швидкої Олександр контролював дихання чоловіка. Воно знову зникло, але завдяки домедичній допомозі патрульного, відновилося. Лікарі вже у реанімобілі змогли привести громадянина до тями та шпиталізували.

Олександр Резніченко вже 4 роки в патрульній поліції Дніпра. Надихнув його на такий крок з честю виконаний обов’язок перед країною під час антитерористичної операції у 2014 році.
“У патрульні поліції ніколи не буває нудно. Приїжджаючи на зміну, ніколи не знаєш, що тебе очікує. Це така собі перевірка себе — яке рішення ти знайдеш в нових ситуаціях, як зможеш допомогти людям”, — каже поліцейський.

На його думку, аби бути охоронцем порядку, треба бути чесним перед собою. Олександр Резніченко зараз займається стажуванням нових патрульних. Він має для цього гарний досвід та бездоганну службу.