8 місяців роботи системи автофотовідеофіксації: результати та новий функціонал

Вже з 15 лютого року планується запуск нового функціоналу камер автофіксації — фіксація порушень ПДР саме на смузі для руху громадського транспорту. Перша камера, яка запрацює у такому режимі, встановлена у Києві на бульварі Дружби народів, 36.

Ось вже 8 місяців як у Києві та Київській області (нещодавно додалась Львівська обл.) працює система автофіксації порушень ПДР. Чи покращилася ситуація з аварійністю на дорогах? Чи зменшився рівень ДТП? Відповідь беззаперечна — так.
Наразі ми маємо змогу озирнутися й побачити наскільки дієвою є робота автофіксації — кількість ДТП з потерпілими та загиблими знизилася утричі, а відтак — збережені людські життя. Неодноразово наголошувалося на тому, що камери встановлювалися в місцях, де концентрація ДТП була найбільшою. Ключове слово “була”. Зараз ці ділянки доріг вже не можна назвати найаварійнішими, оскільки кількість дорожніх пригод та загублених життів стала набагато меншою, а подекуди рівна нулю.

Аби ця система запрацювала, здійснена титанічна праця. І технічна сторона системи фото- та відеофіксації, і законодавча складова — все приведено у відповідальність до українського законодавства.

Уже працює 48 камер, які встановили торік. У 2021 році на дорогах країни з’явиться ще 220 камер автофотовідеофіксації. Ще 220 ділянок доріг, на яких водії згадуватимуть про швидкісний режим і виховуватимуть у собі звичку свідомого й відповідального водіння. Ще 220 місць, де зменшиться рівень ДТП, бо водії матимуть час, аби оцінити дорожню обстановку і вчасно зреагувати.

Уже з перших днів роботи система автофіксації вона показала свою результативність. Переконаний, що так буде і в інших областях, де планується встановлення камер.

Та не варто забувати, що безпека на дорозі базується насамперед на персональній відповідальності кожного учасника дорожнього руху.

Поряд із системою автофіксації, ми контролюємо дотримання швидкісного режиму за допомогою приладів TruCam. Також у майбутньому планується запуск автомобілів типу “Фантом”, які будуть оснащені технічними засобами для фіксації порушень ПДР безпосередньо у русі. Ось ці основні заходи, що допоможуть надалі покращувати ситуацію з аварійністю на українських автошляхах та сприятиме формуванню навичок відповідального керування.

Держава робить кроки на шляху до безпеки на дорозі, а ви?