Двоє київських патрульних ризикували власними життями, рятуючи чоловіка, що провалився під лід і тонув

https://www.facebook.com/kyivpatrol/posts/889186781828393

Тривала звичайна денна зміна напарників Василя Буланого та Миколи Мерзлюка коли на планшет надійшло термінове повідомлення про чоловіка, який тоне у Русанівському каналі. Зволікання могло коштувати людині життя, адже температура за вікном -5 ⁰С, у крижаній воді людина довго не витримає.

За лічені хвилини патрульні були на місці події. Посеред водойми під кригу провалився чоловік, у воді виднілася лише його голова. У цей час йому намагалися допомогти небайдужі громадяни, але марно.

Патрульні негайно кинулися на поміч. Коли підійшли ближче, побачили поруч з потопаючим ще одного чоловіка, який закинув йому мотузку й намагався витягнути з води, але йому забракло сил і він сам ледь не пішов під воду.

Поліцейські діяли оперативно, злагоджено й обережно: підповзли до чоловіка, який тримав мотузку, і потягли його за ногу, а потім допомогли витягнути з води й чоловіка, що тонув.

Інспектори зняли з врятованого верхній одяг й закутали в спальний мішок, який принесли очевидці. Поліцейські допомогли транспортували чоловіка до карети швидкої, його із загальним переохолодженням шпиталізували до лікарні.

А Микола і Василь поїхали відпрацьовувати інші виклики. Їхня зміна ще тривала.

Робота патрульного повна несподіванок, ніколи не знаєш, що доведеться робити — затримувати злочинця, оформлювати чергове ДТП чи рятувати життя.