Маленький спортсмен заблукав дорогою на тренування — на допомогу прийшли житомирські патрульні

Учора надвечір 8-річний хлопчик заснув у маршрутному таксі, коли добирався на спортивне заняття. Прокинувшись, зрозумів, що свою зупинку давно проїхав, а як повернутися назад — не знав. До того ж у нього не було телефону, щоб зв’язати із рідними.

Поліцію викликав небайдужий перехожий, який помітив неподалік зупинки налякану дитину. На місце одразу прибули інспектори роти ТОР Іван Попко, Людмила Рожко та Віталій Герасимчук. Розгублений хлопчик розповів патрульним, що не пам’ятає адреси свого дому, але знає де його школа. Поліцейські вирушили з ним туди, а коли приїхали до навчального закладу, хлопчик одразу зорієнтувався і розповів як добратися до його дому. Двері відчинила мама, якій передали дитину.

Ця історія зі щасливим завершенням, але так трапляється не завжди. Тож, вкотре закликаємо батьків не залишати дітей без нагляду. Дбайте про їхнє безпечне дозвілля. Говоріть з дітьми про їхню безпеку відкрито і часто. Розкажіть, як правильно діяти у таких ситуаціях, а найголовніше: дайте їм зрозуміти, що вони завжди можуть звернутися по допомогу до поліції. Повторіть разом за яким номером варто телефонувати та покажіть як впізнати поліцейського. Вивчіть з ними необхідну персональну інформацію: повне ім’я — ваше і їхнє, а також вік, домашню адресу, та, за можливості, ваші номери мобільних телефонів.

Ці знання можуть врятувати дитину.