Патрульні Одеси перевірили місця для паркування людей з інвалідністю

Саме сьогодні у Міжнародний день людей з інвалідністю патрульні разом з журналістами та громадськими активістами вирішили проінспектувати декілька парковок. Мета такого рейду — виявити вільні місця для автівок людей з інвалідністю.
“У центрі міста водіям з інвалідністю зазвичай дуже важко знайти місце для парковки, тому ми час від часу разом з інспекторами поліції проводимо подібнізаходи. Я сам маю інвалідність та керую автівкою, тому мені дуже знайома ця проблема” – каже Максим Кирилов, громадський діяч міста.
Перевірку ми розпочали з вулиці Грецької. На паркувальних місцях, що у провулку Віце Адмірала Жукова, місце для людей з інвалідністю позначені дорожньою розміткою й відповідним знаком, було вільним. Пройшовши вище до Соборної площі, обидва місця були зайняті автівками. Автомобілі стояли правильно та зі спеціальними позначками, а один із водіїв показав своє посвідчення.
Всіх приємно вразило, що протягом години на цьому місці з боку водіїв порушень виявлено не було.
Далі ми продовжили інспекцію біля Оперного театру на вулиці Рішельєвській, де водій автомобіля Toyotа, на очах упатрульних, зайняв місце для автівки людини з інвалідністю. Цього разу, інспектори лише попередили водія, який дуже вибачався та розповів, що не помітив знак.
Сьогодні під час такого відпрацювання ми переконалися, що більшість громадян дотримуються вимог ПДР та поважають людей з інвалідністю, адже ми всі рівні!
Загалом за 11 місяців поточного року було складено 108 адміністративних постанов на водіїв, які порушували правила паркування у зазначених місцях.
Наголошуємо, що подібна робота проводиться постійно!