У Сумах патрульні та рятувальники допомогли 2-річній дівчинці, яка тривалий час була сама у квартирі

Нещодавно патрульні отримали повідомлення від мешканки багатоповерхівки на вулиці Герасима Кондратьєва. Коли поліцейські приїхали за вказаною адресою, жінка розповіла їм, що в сусідній квартирі вже кілька годин плаче і кличе матір 2-річна дівчинка. Востаннє матір, яка була з ознаками алкогольного сп’яніння, бачили пообіді поблизу будинку.

“Навіть дорослим не завжди безпечно залишатися вдома самим. Що говорити про 2-річну дитину. Для дівчинки — це не лише стресова ситуація, а й різні ризики. Ми розуміли, що треба терміново потрапити до квартири та допомогти дівчинці”, — розповідає заступник командира 4-роти Анна Лемешко.

Охоронці порядку викликали на допомогу рятувальників. Вони потрапили до квартири п’ятого поверху через вікно, а потім відчинили двері до помешкання. Вартові порядку відразу ж викликали лікарів, щоби переконатися, що з дівчинкою все гаразд. Доки медики слідували до квартири, інспектори знайшли для дівчинки одяг та попрохали сусідів приготувати їй їжу. Відчуваючи тепло та турботу дівчинка швидко заспокоїлась. На той час мати додому так і не повернулася. Дитину доправили до лікарні, де надалі вона перебувала під наглядом медиків.

Згодом матір усе ж повернулася додому. Поліцейські склали на неї адміністративний матеріал за ст. 184 (Невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей) КУпАП.