Запорізькі патрульні оперативно затримали осіб, причетних до пограбування

Нещодавно патрульні отримали виклик про грабіж на проспекті Соборному. Заявницею була продавчиня, вона повідомила, що поки один з хлопців відволікав її, інший забіг до кіоску й, схопивши гроші, обидва юнаки кинулись навтьоки. Жінка надала детальні прикмети нападників.

Прибувши на місце події, інспекторам вдалося з’ясувати, що підлітків було четверо і вони поїхали на таксі. Всі екіпажі було зорієнтовано на пошуки порушників.

Вже за пів години в Заводському районі патрульні зупинили транспортний засіб LANOS, в салоні автівки перебувало два пасажири, схожі за описом заявниці. Під час спілкування, громадяни зізнались, що причетні до пограбування, та повідомили, що з ними було ще двоє товаришів.

Надалі, під час відпрацювання інформації, інспекторам вдалося встановити місцеперебування ще двох причетних до пограбування осіб. Ними виявились неповнолітні місцеві мешканці. Заявниця впізнала нападників, та чітко вказала на одного, який саме і забрав гроші.

Під час поверхневої перевірки у юнака виявили грошові кошти в сумі 16500 гривень. Хлопець зізнався у скоєному.

На місце патрульні викликали слідчо-оперативну групу Вознесенівського відділення поліції. Громадянина затримали в порядку ст. 208 КПК України.

За даним фактом відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 186 (Грабіж, поєднаний з проникненням у житло, інше приміщення чи сховище) ККУ. Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від чотирьох до восьми років.