Три роки за ґратами отримав чоловік, який наніс тілесні ушкодження сумському патрульному

Подія сталася 11 жовтня 2019 року у Сумах (відео події тут — https://cutt.ly/YdIRqkg).

Тоді екіпаж патрульних отримав повідомлення про, ймовірно, нетверезого водія, який керує автомобілем ВАЗ-2109. Патрульні помітили схожий за орієнтуванням транспортний засіб й подали вимогу про зупинку. Водій це проігнорував, натомість пришвидшився й почав утікати.

Під час руху він неодноразово наражав себе та оточуючих на небезпеку. Далі він на чималій швидкості вирішив здійснити поворот, унаслідок чого легковик загальмував.

Не гаючи часу, патрульний побіг до авто порушника, з метою зупинити його подальший рух. Однак той, зачинивши двері, натиснув на педаль газу, тим самим затиснув руку поліцейського та потягнув його за легковиком.

Доки один екіпаж надавав допомогу інспектору, інший усе ж затримав правопорушника. Чоловік мав явні ознаки алкогольного сп’яніння. У присутності двох свідків громадянин пройшов перевірку на стан сп’яніння. Прилад Драгер показав 2, 29 проміле алкоголю, що майже у 12 разів перевищує допустиму норму.

Патрульний отримав травми у вигляді забоїв, подряпин та розтягнення зв’язок. Йому було надано медичну допомогу без шпиталізації.

Поліцейські склали на нього адмінматеріали за ст. 130 (Керування в стані сп’яніння) КУпАП та ст. 122–2 (Невиконання вимог про зупинку) КУпАП.

Слідчі кваліфікували його дії за ч. 2 ст. 345 (Умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких тілесних ушкоджень у зв’язку із виконанням цим працівником службових обов’язків) ККУ.

Суд першої інстанції визнав винуватим чоловіка та присудив покарання у вигляді позбавлення волі на строк 3 роки (Вирок суду — https://cutt.ly/tdIYhwP).

А патрульний, ризикуючи власним життям та здоров’ям, продовжує й далі стояти на варті спокою громадян.