У Краматорську жінка поранила себе ножем в шию: патрульні зупинили кровотечу

https://www.facebook.com/patrolpolice.gov.ua/videos/387400378862954/

Третя година ночі у Краматорську. Виклик на вулицю Героїв Небесної Сотні. Жінка у збудженому емоційному стані просила допомоги поліції.

Екіпажі патрульних та роти ТОР одразу оперативно прибули на місце, однак жінка, яка викликала поліцію, двері не відчиняла. Поговорити з нею вдалося лише через вікно.

Доки патрульні Денис Дяченко, Олександра Неведрова та Едуард Осипович спілкувалися з жінкою, інспектори роти ТОР Олександр Савенко, Станіслав Шубін та Артем Большаков очікували біля входу в квартиру.

“Проблеми в особистому житті” й “Прошу, допоможіть”, — те, що вдалося почути від жінки. Також вона сказала, що у помешканні перебуває 16-річна донька та 4-річний син.

Якої саме допомоги потребувала, жінка не говорила. Утім, з її розмови було зрозуміло, що вона вкрай знервована й справді в збудженому емоційному стані.

Близько 15 хвилин вмовлянь відчинити двері, після чого патрульні почули сильний крик. Донька негайно кинулася відчиняти двері патрульним, бо побачила в руках своєї мами ніж…

Коли інспектори роти ТОР зайшли в помешкання, жінка без свідомості лежала на підлозі. Ніж по руків’я був у її шиї, вона стікала кров’ю.

Лічені хвилини на порятунок й налякані діти поруч. Поки колеги заспокоювали дітей, Олександр Савенко та Станіслав Шубін надійно зафіксували голову жінки руками, знерухомили ніж за допомогою пов’язки та притиснули пальцями судину. Вдалося тимчасово зупинити кровотечу. Патрульні контролювали стан жінки до приїзду медиків.

Надалі лікарі шпиталізували постраждалу до лікарні, де її прооперували. Діти залишилися вдома з бабусею, яка приїхала, щойно дізналася про ситуацію.