Нетверезий херсонець жартома повідомив про гранату й отримав постанову від патрульних

Сьогодні близько опівночі на лінію “102” звернувся херсонець, який повідомив, що знайшов гранату. З його слів, сталось це на проспекті Ушакова, неподалік від площі Свободи. Туди негайно вирушив один з екіпажів патрульних.

Інспектори ретельно оглянули довколишню територію, однак ні заявника, ні гранати не побачили. Поліцейські зателефонували чоловіку. Той розповів, що повідомив про знахідку жартома. Мовляв, трохи випив, не мав грошей на таксі й таким чином вирішив попросити про допомогу. Ну а як ще зробити, щоб екіпаж приїхав якнайшвидше?

Звісно, патрульні запропонували йому допомогу. Громадянин розповів, що перебуває на вулиці Перекопській й там чекатиме інспекторів. А охоронці порядку не зволікали. Однак результат для “заявника” виявився дещо неочікуваним.

На 38-річного херсонця патрульні склали постанови – за ст. 183 (Завідома неправдивий виклик екстрених служб) та ст. 178 (Поява в громадському місці в п’яному вигляді ) КУпАП. Та й додому він вирушив таки пішки.

Подібні ситуації трапляються доволі часто. Лише від початку року наші інспектори винесли 67 постанов за ст. 183 (Завідома неправдивий виклик екстрених служб) КУпАП. А в цей час ми ж могли комусь допомогти, врятувати, затримати злочинця чи зупинити нетверезого водія.