Не залишайте відчиненими вікна, якщо в дома є маленькі діти

Діти охоче досліджують світ, а опиняючись на підвіконні, вони отримують для цього нову можливість. Цей спосіб дослідження є дуже небезпечним. Маленьким дітям складно пояснити у чому саме небезпека.

Тому дорогі батьки відповідальність за безпеку свого чада лежить на вас.

З наближення тепла, ми провітрюємо свою оселю за допомогою відчиненого вікна, щоб створити комфортну температуру та впустити свіже повітря. Якщо в помешканні є маленькі діти, це досить небезпечно.

Відчуваючи свіже прохолодне повітря, вони вилазять на підвіконня, чим наражають себе на небезпеку випасти з відчиненого вікна.

Не меншу загрозу несе й антимоскітна сітка, встановлена на вікнах. Деякі батьки помилково вважають, що москітні сітки можуть захистити від випадіння, але це не так. Для малюків вона – не перепона. Сітки не здатні витримати вагу дитини. Не рідко, саме опираючись на неї, діти й випадають з вікон.

Мало того, діти можуть навіть самостійно відчинити вікно. Щоб вберегти їх від нещасного випадку, на вікно необхідно встановлювати запірні механізми або обмежувальні пристрої, які не дозволять дитині самостійно відкрити вікно.

Звісно, найкращий спосіб убезпечити дитину — не залишати її без нагляду.

Батьки, пояснюйте дітям про небезпеку та не залишайте малечу наодинці. Через природну допитливість, нудьгу і самотність дитина починає шукати собі нових розваг і вражень. Завдання батьків — зробити середовище безпечним для дитини, особливо у період вашої відсутності.

Не ризикуйте життям та здоров’ям дитини: виходячи з кімнати, навіть на кілька хвилин, зачиняйте вікна.