У Сєвєродонецьку водій напідпитку вчинив ДТП і запропонував патрульним хабар, щоб вирішити все без протоколів

Сьогодні, близько другої години ночі на вулиці Новікова, на вимогу про зупинку, водій Chevrolet Lacetti пришвидшився та порушуючи правила дорожнього руху, намагався втекти від патрульних. Зупинився автомобіль, вже коли зіткнувся з іншим, припаркованим авто. Водій одразу вибіг з машини та чкурнув у кущі. Патрульні наздогнали порушника, виявилось, що водій мав ознаки алкогольного сп’яніння, а от документів не мав. Мовляв користується додатком «Дія», але телефон розрядився.

У присутності двох свідків, 25-річний водій відмовився проходити огляд на стан алкогольного сп’яніння у встановленому законом порядку. Під час складання адміністративних матеріалів, водій зрозумів, що накоїв та аби уникнути відповідальності, почав активно пропонувати патрульним тисячу гривень, щоб ті не складали відносно нього протоколи. Пропозиція чи обіцянка службовій особі неправомірної вигоди є злочином і карається відповідно ст.369 ККУ. Тому для фіксації даних подій, патрульні викликали слідчо-оперативну групу Сєвєродонецького відділу поліції.

На водія патрульні склали ряд адміністративних матеріалів: протоколи за ст.124 КУпАП (Порушення ПДР, що призвело до ДТП) та за ч.1 ст.130 КУпАП (Керування транспортним засобом особою в стані сп’яніння) та затримання, ст.126 ч.1 (відсутність відповідних документів водія).