Водій з ознаками наркотичного сп’яніння спочатку втікав від патрульних Києва, а коли його наздогнали кинувся на них з кулаками

Сьогодні, близько опівночі, на перехресті вулиць Набережно-Лугової та Новокостянтинівської, увагу поліцейських привернув автомобіль Mazda, водій якого перетнув подвійну суцільну лінію горизонтальної розмітки, чим порушив ПДР.

Інспектори відреагували на правопорушення та, увімкнувши сині та червоні проблискові маячки, подали сигнал про зупинку. Водій не відреагував, а навпаки пришвидшився та почав утікати.

За деякий час, на перехресті вулиць Набережно-Рибальської та Електриків, поліцейські авто порушника зупинили. Під час спілкування патрульні помітили у водія ознаки наркотичного сп’яніння.

Спілкуючись з інспекторами, чоловік поводив себе зухвало та агресивно. На законні вимоги патрульних пред’явити для перевірки посвідчення водія та реєстраційні документи на авто не відреагував, натомість нецензурно лаявся у бік поліцейських.

Патрульні неодноразово попереджали водія про застосування поліцейських заходів примусу, відповідно до ст. 42,43,44 ЗУ “Про Національну поліцію”, якщо він не припинить вчиняти протиправні дії. Однак той не реагував.

Поліцейські затримали чоловіка. Оскільки чоловік чинив опір під час затримання, один із патрульних отримав тілесні ушкодження та звернувся за допомогою до лікарні.

У медичному закладі, куди достали водія, лікар-нарколог підтвердив у нього ознаки наркотичного сп’яніння.

Відносно водія поліцейські склали адмінматеріали за ч.1 ст.122 (Порушення вимог дорожньої розмітки), за ч.1 ст. 130 (Керування у стані сп’яніння) КУпАП.

Слідчі внесені відомості до ЄРДР за ч.2 ст. 345 (Умисне заподіяння працівникові правоохоронного органу легких або середньої тілесних ушкоджень у зв’язку з виконанням цим працівником службових обов’язків) ККУ.