В Одесі мати пішла відпочивати з друзями та залишися двох малолітніх дітей самих вдома

25 січня на лінію 102 звернулися мешканці одного з багатоквартирних будинків на вулиці Семінарській, які повідомили про покинутих дітей в сусідній квартирі.

Патрульні поліцейські прибули на адресу та почали опитувати заявницю та сусідів.

Жінка розповіла інспекторам, що її сусідка вчора зачинила дітей самих у квартирі й кудись пішла. На цей час вона не повернулася. 10-річний та 3-річний хлопчики, залишившись без нагляду дорослих, плакали та просили про допомогу. Зі слів сусідів, щоб хоч якось вибратись із зачиненої квартири, старший хлопчик відкрив вікно та намагався пригнути з 4 поверху.

Після численних спроб охоронцям порядку все ж таки вдалося зв’язатись з громадянкою по телефону.

Згодом жінка, з явними ознаками сп’яніння, прийшла до квартири. Відчинивши помешкання, поліцейські жахнулись умовам, у яких живуть діти. Скрізь був бруд та дуже неприємний запах.

Інспектори викликали на місце події інспектора ювенальної превенції та головного спеціаліста територіального відділу по правам дітей, які склали акт обстеження житлових умов квартири, де мешкають діти.

Також на 30-річну жінку склали протокол за ч. 1 ст. 184 КУпАП, за невиконання батьківських обов’язків щодо виховання дітей.