Автокрадії-невдахи самі видали себе перед патрульним Києва

Учора, близько 17-ї години, на проспекті Володимира Маяковського патрульний автомобіль зупинився на вимогу червоного сигналу світлофору позаду легковика Opel. Водій, побачивши позаду поліцейський автомобіль, не дочекавшись зеленого сигналу світлофору швидко розпочав рух. Патрульні подали кермувальнику сигнал про зупинку, але він на нього не відреагував, а навпаки збільшив швидкість й почав утікати.

Після нетривалого переслідування, інспектори заблокували автомобіль утікача. Зробивши вимушену зупинку, водій вийшов з автомобіля та спробував утекти, але поліцейські його наздогнали та затримали.

Поки патрульні з’ясовували усі обставини цієї події та причини такої поведінки водія, на службу 102 надійшло повідомлення про незаконне заволодіння транспортним засобом аналогічної марки, кольору та номерним знаком, як і в утікача. Крім цього, під час спілкування з кермувальником, інспектори виявили у нього явні ознаки алкогольного сп’яніння. Чоловік плутався в поясненнях та не мав при собі жодних документів.

Поліцейські запропонували водію пройти огляд на стан сп’яніння, на який він погодився. Результат — 1, 64 проміле, що перевищує дозволений рівень у 8 разів. Також патрульні зв’язалися із заявником та повідомили місцеперебування його автомобіля.

На водія інспектори винесли постанову за ч. 2 ст. 122 (Проїзд на заборонний сигнал світлофора) та склали протокол за ч.1 ст. 130 (Керування транспортним засобом у стані сп’яніння) КУпАП.

На місце події поліцейські викликали слідчо-оперативну групу для подальшого з’ясування обставин викрадення автомобіля та надання правової кваліфікації діям затриманого.