Стартувала друга щорічна конференція Української асоціації представниць правоохоронних органів (УАППО)

Як досягнути ґендерного балансу в правоохоронних органах? Вдало поєднувати професійне та особисте? Бути лідером, надихати, мотивувати й при цьому залишатися собою?

Сьогодні стартувала друга щорічна конференція Української асоціації представниць правоохоронних органів (УАППО), яка об’єднала навколо цих питань близько 300 фахівців різних правоохоронних органів, а також українських й міжнародних експертів у сфері ґендерної рівності.

“Лідерство: баланс професійного й особистого. Надихати. Мотивувати. Залишатися собою” — тема цьогорічної конференції, яка триватиме протягом трьох днів. За цей час учасники обговорять шляхи подолання ґендерних стереотипів та насильства.

“Наразі в системі МВС кількість жінок складає 39%. Майже кожна п’ята фахівчиня працює на керівній посаді. На мою думку, ці цифри свідчать про те, що МВС готове до викликів часу. Ми підтримуємо зусилля кожної з вас. Баланс і рівновага — це те, що приведе Україну до успіху. Я вважаю, що всі жінки, які присутні тут зараз, є складовою цього успіху. За вами майбутнє. Ви і є успіх”, — про це заявив Arsen Avakov під час відкриття конференції.

Голова правління УАППО, заступниця міністра внутрішніх справ Катерина Павліченко зазначила, що зусилля Асоціації направлені на реалізацію єдиної державної політики, яка спрямована на досягнення ґендерної рівності, що є ключовою складовою для забезпечення рівних прав людини, а УАППО є рупором і голосом в процесі просування ідеї ґендерної рівності.

Мотиваційні промови спікерів не залишили байдужими присутніх, а у жвавих обговореннях народжувалися нові ідеї щодо можливостей та розв’язання проблем у забезпеченні балансу між професійними та особистими аспектами.

Особливо насиченими були дві панельні дискусії “Історія лідерства, балансу та натхнення” та “У пошуках балансу: чоловічий погляд”, на яких учасники ділилися особистим досвідом про лідерство, менторство, як їм вдається в умовах сьогодення тримати баланс та створювати ґендерно-збалансоване робоче середовище.

До обговорення також долучився перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький .

“Балансу можна досягнути тоді, коли кожен для себе зрозуміє, що це потрібно, що це важливо, і що так правильно. Я завжди говорю, що на цих принципах будується патрульна поліція, але це не означає, що у нас немає проблем. Саме для цього ми тут зібралися, щоб поговорити про ці проблеми. Зрозуміти, що є цей баланс? Що є правильним шляхом розвитку працівника, як особистості, й організації в цілому. Ми говоримо про підтримку жінок і ґендерний баланс, коли, кожен має почувати себе рівним іншому. Але досягнення цього балансу може бути тільки тоді, коли кожен буде підтримувати це. Не лише керівники, має бути взаємопідтримка на усіх рівнях”, — зазначив він.