Опановували нові методики й закріплювали їх на практиці: відбувся тренінг для працівників відділів моніторингу патрульної поліції

Протягом тижня 13 працівників з відділів моніторингу та аналітичного забезпечення управлінь патрульної поліції Волині, Закарпаття, Херсону, Дніпра, Полтави, Івано-Франківська, Черкас, Кропивницького, Запоріжжя, Чернівців, Кривого Рогу, а також відділу проведення службових розслідувань та контролю управління моніторингу та аналітичного забезпечення Департаменту патрульної поліції, проходили навчання з курсу “Моніторинг”.

Тренінг проводили тренери з багаторічним досвідом роботи в правоохоронних органах Республіки Польща й України, експерти з правоохоронних питань та поліцейської діяльності — Павел Тарнавські та Ілля Джелген, а також кандидат психологічних наук, доцент кафедри психології діяльності в особливих умовах Львівського державного університету внутрішніх справ — Віталій Карпенко.

Учасники тренінгу вивчали теми важких злочинів та ролі патрульного поліцейського, роботи з жертвами злочинів, способів виявлення та боротьби з корупцією, роботи з інформацією в інтернеті, опановували техніки запам’ятовування інформації. Проходили заняття з психологом, де вивчали методи верифікації брехні. Також для учасників були організовані заняття в максимально реальних умовах — проводились статичні та динамічні спостереження в місті й аналіз результатів.

Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький привітав учасників з успішним завершенням навчань й вручив їм сертифікати.

Нагадаємо, що працівники відділів моніторингу та аналітичного забезпечення здійснюють контроль за дотриманням вимог законодавства України працівниками патрульної поліції, виявляють факти правопорушень пов’язаних з корупцією та корупційних правопорушень, вчинених поліцейськими, здійснюють контроль за дотриманням службової дисципліни.

Такі навчання дають змогу нашим працівникам вдосконалювати свої знання й ставати ще більш професійними у своїй діяльності. За це дякуємо нашим партнерам — відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні та Бюро з міжнародної боротьби з наркотиками та правоохоронної діяльності держдепартаменту США (INL).