Не залишайте в автомобілі дітей і тварин під час спеки — не наражайте їх на смертельну небезпеку

Інколи дорослим необхідно терміново закінчити важливі справи, з кимось зустрітися чи просто сходити в магазин. У такий момент вони переконані, що відлучаються ненадовго і немає ніякої загрози в тому, щоб залишити дитину чи домашнього улюбленця зачиненого в авто. Звісно, так буде простіше, ніж брати малечу чи тваринку з собою, але чи буде це безпечно?

Внаслідок перегрівання можна отримати тепловий удар. На жаль, такі випадки є непоодинокими.

Пам’ятайте, якщо ви перебуваєте в супермаркеті, або зайшли кудись на одну хвилину у справах, то не помічаєте, як швидко минає час. Окрім цього, ви не можете передбачити всі можливі ситуації, наприклад, наявність черги чи відсутність людини на робочому місці. Існує безліч різних факторів, які можуть суттєво збільшити запланований час вашого перебування деінде.

Також варто пам’ятати про фактор руху сонця. Якщо ви залишили автомобіль в тіні, коли йшли, то повернувшись, можете знайти його вже повністю на сонці, що призведе до різкого нагрівання салону. За одну годину автомобіль може нагрітися на сонці до 70 градусів за цельсієм, а в тіні майже до 40 градусів, що може призвести до трагічних наслідків.

Не наражайте на смертельну небезпеку своїх дітей та домашніх улюбленців. Завжди беріть їх з собою.