Завдяки небайдужим громадянам патрульні затримали водія з ознаками наркотичного сп’яніння

З с. Чорнобаївка у напрямку м. Херсон рухається автомобіль Audi, за кермом якого перебуває чоловік у нетверезому стані. Такий виклик отримали патрульні вчора, близько 13-ї години дня.

Телефоном заявник розповів інспекторам, що вказаний транспортний засіб рухався с. Чорнобаївкою на значній швидкості та скоїв наїзд на відбійник. За словами небайдужого місцевого жителя, водій вийшов з автомобіля, оглянув пошкодження й поїхав далі. Також громадянин додав, що той поводився неадекватно, ймовірно, перебуває під впливом наркотиків.

Усім екіпажам поліції було передано орієнтування. Поліцейські помітили вказаний Audi А3 припаркованим на Миколаївському шосе в Херсоні через декілька хвилин. На водійському сидінні спав чоловік. Однак свідки стверджували, що транспортний засіб рухався й за кермом перебував саме цей громадянин. Охоронці порядку розбудили невідомого чоловіка та під час спілкування помітили в нього явні ознаки наркотичного сп’яніння. При цьому водій не мав при собі водійського посвідчення. Згодом, водій почав поводити себе досить агресивно, висловлювався нецензурною лайкою, провокував поліцейських на бійку, та на прохання поліцейських припинити протиправні дії жодним чином не реагував. Патрульними було прийнято рішення затримати порушника та доставити його до Херсонського відділу поліції для складання необхідних адміністративних матеріалів. Там 35-річний водій відмовився від проходження огляду на стан сп’яніння у встановленому законом порядку.

На порушника патрульні склали адміністративні матеріали за ст. 126 (Керування без відповідних документів), ст. 130 (Керування у стані сп’яніння), ст. 173 (Хуліганство) та ст. 185 (Непокора законній вимозі поліцейського) КУпАП. Автомобіль порушника інспектори евакуювали на арештмайданчик.

Друзі, цього разу завдяки вчасному повідомленню небайдужого громадянина та оперативності патрульних вдалось попередити ймовірну трагедію. Не ігноруйте нетверезого водія – повідомляйте на «102»! Безпека залежить від кожного!
Дякуємо за небайдужість!