У пасажира зупиненого авто патрульні виявили, ймовірно, наркотичні речовини

Вчора, близько 17-ї години, на вулиці Литовської, патрульні помітили транспортний засіб ВАЗ, водій якого порушив ПДР. Керманич був не пристебнутий ременем безпеки, тож інспектори його зупинили.

При спілкуванні з 30-річним водієм поліцейські помітили, що пасажир, який знаходився в авто, почав підозріло себе поводити, а саме: помітно нервував, метушився та намагався покинути вищевказаний транспортний засіб. Оскільки у патрульних виникло достатньо підстав вважати, що особа може мати при собі заборонені речі, вони вирішили провести поверхневу перевірку.

Як виявилося, не даремно. У шкарпетках 33-річного місцевого жителя виявили два згортки в фользі. Після цього чоловік намагався втекти. Правопорушника затримали, застосувавши до нього фізичну силу, а саме загин рук за спину та спецзасіб кайданки згідно зі ст.45 п.3.1 ЗУ “Про Національну поліцію”.

Поліцейські на місце події одразу викликали слідчо-оперативну групу.

Як виявилось пізніше, в згортках знаходились таблетки, ззовні схожі на наркотичні (в кількості 26 шт.), а в гаманці пакетики з вмістом порошкоподібної речовини сірого та білого кольору (в кількості 12 шт.) та згорток 1 гривні з вмістом речовини рослинного походження зелено-бурого кольору, ймовірно наркотичного походження, а також пристрій для її вживання з характерним нашаруванням.

За цим фактом розпочато досудове розслідування за частиною 1 статті 309 ККУ (незаконне зберігання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту). Наркотики поліцейські вилучили та у рамках кримінального провадження скерували на експертизу.