Патрульні Одеси та Ізмаїла продовжують виявляти речовини, ймовірно, наркотичного походження

Сьогодні вночі, під час патрулювання Суворовського району, інспектори роти тактико-оперативного реагування звернули увагу на підозрілого громадянина. Чоловік, побачивши службовий автомобіль, різко змінив напрямок руху та прискорив крок, чим превернув увагу патрульних. Охоронці порядку зупинили чоловіка та під час поверхневої перевірки виявили у його сумці 55 згорків речовини, ймовірно, наркотичного походження. Чоловік пояснив, що це наркотичні речовини рослинного походження, які він повинен був розкласти по визначених місцях. Речовини вилучили та направили на експертне дослідження. 28-річного порушника передали слідчо-оперативній групі для подальшого з’ясування справи.

Цієї ж ночі патрульні Ізмаїла на вулиці Івана Франка звернули увагу на громадянина, який різко змінив напрямок руху та почав тікати. Інспектори одразу наздогнали чоловіка. Під час поверхневої перевірки, згідно з ст.34 “Закону України про Національну поліцію”, у кишені штанів було виявлено згорток із фольги. За словами затриманого – це наркотичні речовини “марки LSD”, які він забрав як “закладки”.
24-річного чоловіка передали слідчим.

Згодом на проспекті Миру в місті Ізмаїл патрульні виявили підозрілого громадянина, який намагався сховатися від патрульних. Інспектори поліції затримали втікача. У чоловіка виявили згорток з рослиною речовиною, ймовірно наркотичного походження темно-зеленого кольору з характерним запахом. Затриманий пояснив, що це марихуана. 32-річного чоловіка передали слідчим.

В діях чоловіків вбачається кримінальна відповідальність за ст.309 ККУ (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) та ст.307 ККУ (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів)