У позаробочий час патрульний допоміг затримати крадія.

Учора, близько 22-ї години, на проспекті Голосіївському інспектор патрульної поліції Максим Голобородько разом з дружиною повертались до свого автомобіля, як раптом побачили неподалік молодих хлопця та дівчину, які бігли та намагались зупинити чоловіка з електросамокатом в руках. Патрульний, швидко зорієнтувався в ситуації: за мить наздогнав та затримав зловмисника.

Як стало потім відомо, молоді люди йшли в магазин та побачили, як невідомий чоловік розбиває вікно автомобіля Nissan та дістає із салону електросамокат.

“Це бачили з десяток водіїв автомобілів, які проїжджали повз та ще більше пішоходів, але ніхто не викликав поліцію чи спробував затримати злодія. Побачивши, що всім байдуже ми вирішили втрутитися” — розповідає хлопець, який біг за крадієм.

Інспектор викликав на місце події своїх колег та слідчо-оперативну групу.

“З однієї сторони ця ситуація яскраво демонструє наскільки у нас багато людей, яким байдужі чужі проблеми, а з іншої доводить, що є і ті яким небайдуже, що коїться навколо. Я від себе особисто та від своїх колег подякував хлопцю та дівчині за їх небайдужість, а також допомогу в затриманні зловмисника” — розповів патрульний.

Коротка довідка: Голобородько Максим працює у відділі зв’язків з громадськістю. Одним з напрямків роботи відділу є реалізація принципу Community Policing — співпраця поліції і громади на засадах партнерства, для створення спільного безпечного простору. Оскільки у сучасному суспільстві громадяни повинні розуміти, що безпека — це не тільки не порушувати самим, а також вказувати на порушення інших та повідомляючи про це поліцію.