Патрульний 40 хвилин тримав в руках гранату аби вона не вибухнула — так минула нічна зміна в Харкові

Цієї ночі патрульні отримали виклик про сімейний конфлікт: нетверезий чоловік кидався на заявницю з ножем та іншими предметами.

Коли інспектори прибули на місце, кількість учасників конфлікту вже зросла до 6 осіб. Усі сварилися між собою й були налаштовані агресивно. Патрульні взялися врегульовувати суперечку, однак якоїсь миті один з чоловіків різко засунув руку до кишені. У світлі фар поліцейські побачили, що у його кишені лежить предмет, схожий на гранату. Не давши спусковій скобі відстрелити, патрульний вихопив небезпечний предмет та міцно зафіксував у руці.

На місце викликали вибухотехніків та слідчо-оперативну групу. Близько 40 хвилин патрульний тримав ймовірну гранату, аби не дати їй вибухнути. Тим часом напарники огородили місце події та забезпечили громадську безпеку.

Як згодом встановили спеціалісти вибухотехнічної служби — граната в руці патрульного виявилася муляжем. А її власник зізнався, що просто хотів пожартувати.

Ризики на службі завжди реальні. Добре, що цього разу у руці патрульного опинилася несправжня граната й ніхто не постраждав.

А з невдалими жартами чоловіка надалі розбиратимуться слідчі.