Абетка ПДР в пришкільних таборах від патрульних Києва

Весь червень шкільні офіцери поліції відвідували дитячі шкільні табори з метою нагадати дітям основні правила дорожнього руху, адже знання і дотримання ПДР – запорука їх безпеки.

Школярі завжди щасливі бачити свого шкільного офіцера, адже зустріч ним завжди є не тільки пізнавальною, але й цікавою. Офіцер поліції завжди приїздить на службовому автомобілі, який охоче показує школярам та навіть дозволяє їм у ньому посидіти, за умови, якщо вони правильно дадуть відповіді на його запитання зі знання безпечної поведінки на вулиці та в побуті.

Кожна зустріч з поліцейськими проходить в форматі невеличкої лекції з наочною демонстрацією дорожніх знаків. Після теоретичної частини шкільний офіцер поліції ставить слухачам декілька практичних задач та проводить пізнавальні ігри з практичним відпрацюванням теоретичного матеріалу.

Найулюбленіша частина таких зустрічей для дітей — це розповідь патрульних про їхні робочі будні та історії про те, як вони затримують порушників. Крім цього, інспектори розповідають слухачам про адміністративну відповідальність за недотримання правил дорожнього руху та порушення публічної безпеки та порядку.

По закінченню зустрічі патрульні дають відповіді на запитання та демонструють дітям своє оснащення і спецзасоби. Такі зустрічі зі шкільними офіцерами поліції надовго лишаються в пам’яті дітлахів і допомагають їм залишатись в безпеці, як на дорозі так і в побуті.