У Києві завершився курс з підготовки тактичних груп патрульної поліції

Вогнева підготовка, тактика самозахисту, тактична медицина, планування і виконання операцій з високим ризиком, удосконалення навичок зупинки транспортних засобів, а ще — відпрацювання реальних сценаріїв в максимально реальних умовах — на полігоні. Таким був 4-тижневий курс з підготовки тактичних груп патрульної поліції.

Навчання ініційовані та проведені Департаментом патрульної поліції, за підтримки відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні U.S. Embassy Kyiv Ukraine та The International Criminal Investigative Training Assistance Program ICITAP.

Курс проводили сертифіковані інструктори Департаменту патрульної поліції. Саме вони раніше перейняли такий досвід від американських колег і тепер навчають патрульних поліцейських в Україні.

Сьогодні 22 патрульних тактико-оперативного реагування з Рівного, Сум, Миколаєва та Краматорська отримали сертифікати про успішне завершення курсу. З цим поліцейських привітав начальник Департаменту патрульної поліції Євгеній Жуков: “Якщо ви обрали цей шлях, то маєте постійно тренуватися, займатися, покращуватися знання й удосконалювати навички, а ми й надалі будемо допомагати вам у цьому.” Також він подякував команді інструкторів, які проводили навчання, та відзначив їхній високий професіоналізм.

Керівник відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні Стефані Холмс зазначила: “Тренінг, який ви проходили, був складним, але мені приємно відзначити, що в основу цього тренінгу покладені ті практики і підходи, якими ділилися з вашими хлопцями наші колеги — правоохоронці США. Цей обмін досвідом допоміг створити міцне інструкторське ядро, і тепер ваші інструктори надалі передають цей досвід вам. Приємно бачити, що цей процес охоплює все більше й більше областей. Захоплюємося вашим бажання бути кращими та готові в цьому допомагати”.

Працівники тактичної підтримки тактико-оперативного реагування патрульної поліції забезпечують силову підтримку патрульної поліції, а основними завданнями підрозділу є охорона громадського порядку під час масових заходів, надання допомоги екіпажам під час складних викликів, запобігання вуличній злочинності.