Патрульні закликають громадян вберігати дітей від небезпеки відкритих вікон

Рятуючись від сильної спеки громадяни відчиняють вікна, щоб створити комфортну температуру в оселі. На жаль, такий спосіб створення прохолоди є досить небезпечним, якщо у квартирі є маленькі діти.

Відчуваючи свіже прохолодне повітря діти вилазять на підвіконня, сидячи на якому наражають себе на небезпеку випасти з відчиненого вікна. Деякі батьки помилково вважають, що москітні сітки можуть втримати вагу їхньої дитину і захистити від випадіння, але це не так. Більше того, діти можуть навіть самостійно відчинити вікно, якщо на ньому не встановлені спеціальні дитячі замки. Звісно найкращий спосіб убезпечити дитину, це не залишати її без нагляду навіть на хвилину, але це на практиці є неможливим.

Змалечку пояснюйте дітям про небезпеку та намагайтесь без необхідності не залишати малечу наодинці. Залишаючи малечу саму в кімнаті, навіть на короткий час, пам’ятайте, що через природну допитливість, нудьгу і самотність дитина починає шукати собі нових розваг і вражень. Ваше завдання як батьків — зробити середовище для дитини безпечним, особливо у період вашої відсутності.

Пам’ятайте, щоб не ризикувати життям та здоров’ям дитини, виходячи з кімнати, навіть на кілька хвилин, потрібно зачиняти вікна.