Поліція перевірить всі факти негідної поведінки співробітників поза службою – Сергій Князєв

Реакція керівників підрозділів на такі випадки має бути миттєвою та жорсткою. За негідну поведінку, правопорушення у побуті співробітник має нести відповідальність. На цьому сьогодні, 5 червня, наголосив Голова Національної поліції України Сергій Князєв під час позапланової наради із керівниками структурних та територіальних підрозділів поліції.

Під час наради йшлося про стан дисципліни та законності в органах та підрозділах Національної поліції.

Сергій Князєв наголосив, що трагедія у Київській області із 5-річним Кирилом Тлявовим вразила все поліцейське суспільство.

“Ми виявили в області системні проблеми у блоці превенції, і кілька тижнів тому було прийнято рішення про зміну всього керівного складу цих підрозділів. За 2 роки служби на посаді Голови було мало областей, на відміну від Київської, куди я приїздив і звільняв всю вертикаль блоку громадської безпеки”, — повідомив очільник Нацполіції.

Відтак 22 травня під час наради у обласному главку було змінено весь особовий склад керівників блоку превенції Київщини – від заступника начальника поліції області до начальника відділу та відділення саме у Переяслав-Хмельницькому підрозділі.

Сергій Князєв додав, що на всі керівні посади були призначені здебільшого молоді працівники, які показали позитивні результати в роботі.

“Незважаючи на такі кардинальні зміни, ми не встигли найголовнішого – попередити смерть дитини. Попередніми доповідями службового розслідування у Переяслав-Хмельницькому встановлено, що один із затриманих поліцейських системно порушував суспільні норми поведінки. Місцеві мешканці мали до нього багато претензій людського характеру. Але реакції з боку керівників підрозділу не було”, – зазначив Голова Нацполіції.

Сергій Князєв поставив завдання всім відповідним підрозділам негайно провести перевірку всіх заяв та скарг громадян щодо ганебної або неналежної поведінки поліцейських поза службою.

“На контроль взяти не тільки несення служби особовим складом, а й поведінку поза службою. Наша реакція повинна бути жорсткою на такі події. На негідну поведінку, правопорушення у побуті – миттєва ваша реакція”, – наголосив Сергій Князєв.

Очільник Нацполіції підкреслив, що саме цим відрізняється робота поліцейського від іншого звичайного робітника.

“Наголошую на негайній реакції – кожне звернення громадян щодо негідної поведінки поліцейських у побуті розглядати як надзвичайну подію. Звіт перед громадою – запорука вашого знаходження на службі”, – наголосив Сергій Князєв.