Запропонував неправомірну вигоду патрульним − отримав проблеми з законом

13 квітня, близько 4-ї години, в селі Тереблече Чернівецької області, патрульні за порушення правил дорожнього руху (п. 31.6 б ПДР України, водій керував транспортним засобом у якого не горіли лампи задніх габаритних ліхтарів у темну пору доби) зупинили вантажівку «DAF».

Під час спілкування з водієм поліцейські виявили явні ознаки алкогольного сп’яніння. Чоловікові запропонували пройти освідування на місці чи у медичному закладі. Від проходження огляду на стан сп’яніння водій відмовився в присутності двох свідків.

Під час складання адміністративних матеріалів чоловік намагався «вирішити» питання на місці: неодноразово пропонував інспекторам неправомірну вигоду. Поліцейські попередили його про відповідність, але громадян не реагував на зауваження та положив грошові кошти на підлокітник.

Оскільки пропозиція неправомірної вигоди – кримінальне правопорушення, на місце події викликали слідчо-оперативну групу. За вказаним фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 1 статті 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Також на водія складено протокол ст.130 КУпАП (керування транспортними засобами особами, які перебувають у стані сп’яніння) та винесено постанову ст.126 КУпАП (керування транспортними засобами без відповідних документів).