Сьогодні у столиці через необдумані й безвідповідальні дії свого господаря загинув його собака

Патрульні отримали виклик в один із супермаркетів на вулиці Богатирській: двоє невідомих вчинили бійку.

Інспектори, які прибули на вказану адресу, встановили: нетверезий чоловік зайшов у супермаркет із собакою бійцівської породи без намордника і повідка. Коли один з відвідувачів зробив йому зауваження, нетверезий власник спустив собаку на громадянина. Швидка шпиталізувала його в лікарню з чисельними рваними ранами обличчя та руки.

Патрульні неодноразово просили господаря надягнути ошийник, прив’язати пса, та чоловік ігнорував вимоги поліцейських. Коли патрульні намагалися затримати порушника, той нацькував собаку і на патрульного. Пес бачив лише одне: господарю загрожує небезпека, й кинувся на інспектора.

Пес повалив поліцейського на землю, та патрульний зміг його скинути та відкотитися. Коли собака вдруге кинувся на нього, інспектор змушений був захищатися – згідно зі ст. 46 Закону України “Про Національну поліцію”, здійснив кілька пострілів в собаку. Це зупинило агресивну тварину. Поліцейський, захищаючи себе та оточуючих, у сутичці значних ушкоджень не отримав.

Не зволікаючи, патрульні поклали пораненого собаку в службове авто й, увімкнувши проблискові маячки, помчали в найближчу ветлікарню.

На жаль, попри всі намагання лікарів зберегти собаці життя, тварина померла на операційному столі.

Нетверезого власника тварини затримано. Свою безвідповідальність він пояснюватиме слідчим.