Чернігівські патрульні врятували людей від пожежі

Евакуювали людей, виносили майно, допомагали пожежникам й ледь не потрапили під завал — усе це про чернігівських патрульних, які рятували дві сім’ї від пожежі.

Усе сталося минулої суботи вдень. Екіпаж патрульних помітив густий дим, який валив з другого поверху приватного будинку на проспекті Миру.

Поліцейські зупинилися й поспішили до обійстя. З’ясувалося, що будинок на два входи, і обидві родини (10 людей, серед яких дорослі й діти) були вдома, проте ніхто з них не помітив, що почалася пожежа.

Інспектори викликали на місце пожежників й тим часом евакуювали мешканців будинку, а потім взялися допомагати господарям рятувати майно. На допомогу прибув ще один екіпаж патрульних.

За кілька хвилин на місце прибули й рятувальники. Очікувалася ще одна пожежна машина, але виявилося, що вона не зможе під’їхати близько до будинку через припаркований автомобіль. Оскільки шукати власника авто не було часу, охоронці порядку разом з небайдужими громадянами відтягли легковик убік, щоб не заважав пожежникам.

Також патрульні допомагали рятувальникам, коли ті локалізували пожежу. Через круті сходи пожежний рукав було дуже важко затягти на другий поверх і там пересуватися з ним, тому поліцейські затягували та випростували рукав у місцях, де він чіплявся.

Через конструкцію будинку (дерев’яні перекриття та гіпсокартонні перегородки) полум’я поширювалося дуже швидко і охопило дах та майже весь другий поверх. Якоїсь миті стеля та дерев’яні балки почали обвалюватися, ледь не приваливши патрульного та рятувальника, які в цей час перебували на другому поверсі. На щастя, усе обійшлося й ніхто не постраждав.

Приблизно за годину пожежу вдалося повністю загасити. Патрульним вдалося винести та врятувати деяке майно, та найголовніше — не постраждали люди.

Дякуємо нашим патрульним і пишаємося їхньою мужністю!