Делегація представниць українських правоохоронних органів відвідала Канаду з робочим візитом

З 23 серпня по 2 вересня тривала робоча поїздка представниць правоохоронних органів України до Канади. До складу делегації увійшли й працівниці Департаменту патрульної поліції — заступник начальника, голова УАППО Катерина Павліченко, Катерина Белугіна, Катерина Лишневська, Світлана Михайловська та Оксана Оспіщева.

Ця поїздка стала можливою завдяки нашим партнерам — Проекту підтримки підготовки поліцейських (PTAP) та Міжнародній програмі підвищення кваліфікації працівників органів кримінального розслідування (ICITAP), які постійно підтримують реформу та допомагають у розбудові поліції в Україні.

Учасники обмінювалися досвідом, удосконалювали свої лідерські якості, дізнавалися про приклади найкращої міжнародної практики у сфері охорони правопорядку та реформування поліції, а також ділилися власними знаннями й досвідом з працівниками інших правоохоронних органів.

Під час перебування у Торонто представники відвідали департамент поліції регіонального муніципалітету Йорк та зустрілися з представниками Відділу з навчання правилам дорожнього руху, а також обговорили сучасні концепції правоохоронної діяльності з представниками відділу роботи з громадянами.

У місті Калгарі учасниці УАППО взяли участь у 56-й щорічній конференції Міжнародної асоціації жінок в поліції, яка була присвячена темі жіночого лідерства в період змін. Ця конференція стала подією глобального масштабу, під час якої учасники отримали цінні знання, які в майбутньому допоможуть їм у досягненні цілей професійного розвитку.

Насамкінець представниці відвідали столицю Канади — місто Оттаву, де зустрілися з керівником і провідними працівниками департаменту поліції міста Оттава та обговорили запроваджену у цьому департаменті програму “Створення рівноправного робочого середовища”, яка охоплювала тему ґендерного аудиту, програму наставницької підтримки для жінок, заходи зі створення рівноправного робочого середовища та інше. Також в столиці делегація відвідала Міністерство закордонних справ Канади, де обговорила, як Канада сприяє розвитку реформи поліції в Україні та плани подальшої співпраці двох країн.

Переконані, що знання і досвід, які представниці правоохоронних органів привезли із собою, допоможуть у розвитку ґендерної політики та забезпеченні рівних прав і можливостей для жінок і чоловіків у правоохоронних органах України!