У Києві завершився курс з підготовки тактичних груп патрульної поліції

Чотиритижневий курс з підготовки тактичних груп патрульної поліції пройшли 12 поліцейських взводу тактичної підтримки батальйону ТОР (тактико-оперативного реагування) із Києва та Харкова. Учасники отримали відповідні сертифікати про завершення навчання.

Цей курс був ініційований та проведений Департаментом патрульної поліції, за підтримки відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні та програми ІСІТАР в Україні.

Навчання проводили інструктори управління патрульної поліції Києва та Департаменту патрульної поліції, які раніше перейняли такий досвід від американських колег.

Програма охоплювала такі основні напрямки, як вогнева підготовка, тактика самозахисту, тактична медицина, планування і виконання операцій з високим ризиком. Для відпрацювання реальних сценаріїв правопорушень, учасники виїжджали на полігон, опановували навички зупинки транспортних засобів, відвідували тир та практикували методи роботи в приміщеннях.

Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький подякував за постійну підтримку та допомогу нашим американським колегам і партнерам, й звернувся до поліцейських: “Ви маєте розуміти важливість вашої подальшої місії, адже цей курс тільки початок. Якщо ви обрали цей напрямок, то маєте постійно тренуватися, самовдосконалюватися і бути в повній готовності. Тільки так ви станете неперевершеними професіоналами”.

Керівник відділу з правоохоронних питань Посольства США в Україні Стефані Холмс наголосила: “Нещодавні трагічні події у Харкові підтвердили необхідність тактичних груп для реагування на ситуації з підвищеним ризиком. Уже наступного року ми плануємо закупити спеціальне обладнання та екіпіровку для повного оснащення тактичних груп у 5 містах України”.

З успішним завершенням курсу поліцейських привітав регіональний директор ІСІТАР в Україні Джон Монтаніо: “Зараз тут стоять найвитриваліші та найміцніші, ті, кому вдалося пройти цей курс до кінця. Не забувайте, що ви заслужили ці сертифікати важкою працею. Дякую, що ви серйозно та відповідально поставилися до цих важливих навчань”.