Київські патрульні затримали нетверезого водія, який пропонував їм неправомірну вигоду

Сьогодні близько 3-ї години ночі екіпажу патрульних надійшов виклик про допомогу від працівників державної служби охорони. Прибувши на місце – перетин Кільцевої дороги та Мінського проспекту – інспектори виявили водія авто Кіа, якого працівники державної служби охорони зупинили за порушення ПДР. Він рухався на великій швидкості, небезпечно маневрував та проїхав на червоний сигнал світлофора.

У водія-порушника поліцейські помітили явні ознаки алкогольного сп’яніння – запах алкоголю з порожнини рота, тремтіння пальців рук, нечітка мова. На пропозицію патрульних пройти тест на стан сп’яніння на місці чи у медзакладі, він відмовився.

Натомість запропонував патрульним хабаря, аби уникнути відповідальності за скоєне правопорушення. Чоловік намагався всунути гроші спочатку в руку інспектору, а потім у кишеню. Охоронці порядку повідомили водія про кримінальну відповідальність, передбачену за пропозицію неправомірної вигоди, однак чоловіка це не зупинило. Під час складання патрульними адмінматеріалів на порушника, той заліз у службове авто й поклав у підстаканник 100 американських доларів та 110 гривень. Інспектори негайно затримали водія та викликали на місце слідчо-оперативну групу, для фіксації цього факту.

На порушника патрульні склали адмінматеріали за ст. 130 (Керування у стані сп’яніння) КУпАП. Надалі у справі розбиратимуться слідчі.