У рамках операції “Перевізник” виявлено 21 водія автобусів в стані алкогольного сп’яніння – Олександр Фацевич

Загалом оглянуто майже 28 тисяч транспортних засобів, що використовуються для перевезення пасажирів. Про це сьогодні, 31 липня, повідомив заступник глави Нацполіції Олександр Фацевич під час наради, присвяченій підбиттю підсумків роботи підрозділів превенції Нацполіції у Полтаві.

Заступник глави Нацполіції зазначив, що в рамках операції “Перевізник” оглянуто майже 28 тисяч транспортних засобів, що використовуються для перевезення пасажирів. При цьому виявлено 764 технічно несправні транспортні засоби, з них 148 автобусів – переобладнані з порушеннями відповідних норм і стандартів.

Крім того, виявлено понад 5 тисяч водіїв, які допустили порушення законодавства.

“Серед них – 21 водій, що керували автобусами у стані алкогольного сп’яніння. Ще 45 керманичів не пройшли щозмінного передрейсового медичного огляду або ж не було проведено передрейсовий контроль технічного стану транспортних засобів”, – наголосив Олександр Фацевич.

Він додав, що 81 водій керував транспортним засобом без необхідних ліцензійних документів.

Заступник глави Нацполіції наголосив на персональній відповідальності керівників усіх рівнів, відповідальних за безпеку дорожнього руху, за проведення операції “Перевізник”.

Департамент комунікації Національної поліції України